Αξιολόγησε την ιστοσελίδα

Η παρούσα ιστοσελίδα βρίσκεται σε δοκιμαστική (beta) έκδοση. Σε αυτή την ενότητα σε προσκαλούμε να σχολιάσεις τη δομή και τη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας. Πες μας τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει. Σε όλες μας τις δράσεις χρειαζόμαστε τη δική σου ενθάρρυνση, την κριτική σου σκέψη, τις ιδέες σου και τις προτάσεις σου για να γίνουμε  καλύτεροι.

- Ομάδα Εθελοντών για τη Διαφάνεια & την Ανοικτή Διακυβέρνηση

14 απαντήσεις στο “Αξιολόγησε την ιστοσελίδα”

 1. Συντροφοι ειναι απαραιτητο να μπει ενα συγχρονο ανοιχτο φορουμ με συμετοχη επωνυμη και οχι ανωνυμη για να στηριχθει σωστα η δυνατοτητα συμμετοχης του πολιτη μεσω διαδικτυου στην διαμορφση της πολιτικης !

 2. Ο/Η Ματίνα λέει:

  H δυνατότητα άμεσης επαφής μας με το το Κίνημα είναι καταπληκτική ιδέα. Το ζητούμενο είναι πως αυτές οι πραγματικές διαπιστώσεις του καλοπροαίρετου πολίτη και του ευαισθητοποιημένου μέλους θα γίνουν κοινή νεοελληνική πρακτική.
  Προτείνω, λοιπόν, όλοι εσείς που καταγράφετε τα σχόλιά μας, καθώς τα μεταφέρετε στα -επιτέλους- ευήκοα ώτα να επαναλαμβάνετε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ που έχει η κοινωνία μας:ΚΑΝΟΝΕΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ και ΤΗΡΗΣΗ αυτών των κανόνων!
  Μόνον έτσι θα μπορέσουμε σαν κοινωνία να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία για την επίλυση των φοβερών προβλημάτων.
  Και με την ευκαιρία: ΄Εχετε σκεφτεί πως χορηγούνται οι κομματικές ταυτότητες; ΄Οποιος βλέπει φως μπαίνει. Πληρώνει 36 ευρώ (γιατί βρέθηκε να ψηφίσει ως μέλος ή φίλος στις προηγηθείσες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, τα δε μέλη των Σ.Ε. των Τ.Ο. δεν πήραν την ευθύνη και δεν τους ήλεγξαν με σοβαρότητα στην τοπική κοινωνία) και καταγράφεται στο δυναμικό του Κινήματος. Όμως συμβαίνει στην καθημερινή πρακτική πολλών από αυτούς οι πράξεις και η κοινωνική τους δραστηριότητα να μη συνάδει με αυτό που λέει ο απλός κόσμος » Σοσιαλισμός είναι τρόπος ζωής» Και οι τοπικές κοινωνίες έχουν διάπλατα τα μάτια και περιμένουν ::»Να αλλάξουμε γιατί θα βουλιάξουμε»! Σκεφτείτε τί θα γίνει στους Δήμους που θα γίνουν μεγαλύτεροι-λόγω Καποδίστρια ΙΙ-, όταν αυτά τα τρωκτκά βρεθούν σε θέσεις που θα επιβάλλουν το ¨εγώ¨» και θα αδιαφορούν για το «εμείς». Αυτά. Προς το παρόν.

 3. Ο/Η Λεωνίδας Ορφανουδάκης λέει:

  Σχόλιο στο άρθρο του κ. Μανδραβέλη
  Εγώ δεν ενοχλούμε αν κάποιος που καταλαμβάνει δημόσια θέση ευθύνης είναι Νεοδημοκράτης , ΠΑΣΟΚΟΣ ή Αριστερός . Δεξιοί κατάντησαν όλοι αφού νοιάζονται μόνο την πάρτη τους και τα παιδιά τους και καθόλου τον τόπο και το λαό . Τίμιους που αγαπούν το λαό και τον τόπο χρειάζεται η Ελλάδα .
  Ένα πράγμα γράφω και συμβουλεύω τη νέα κυβέρνηση από πριν ακόμα εκλεγεί . Πέρα και πριν από τα τυπικά προσόντα να ζητά από όσους θέλουν να καταλάβουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο μια δήλωση με την κινητή και ακίνητη ατομική και οικογενειακή τους περιουσία και να εξηγούν πως την απόκτησαν . Μία παρόμοια δήλωση να καταθέτει και για το χρόνο που διάρκεσε η θητεία του μετα την λήξη της.
  Συμβούλευα επίσης την κυβέρνηση να νομοθετήσει έτσι ώστε τα περιουσιακά στοιχειά που δεν αναφέρει ο υποψήφιος στις δολώσεις του αυτές να μην του ανήκουν και να περιέρχονται στο δημόσιο .
  Έτσι θα είχε να ελέγξει ελάχιστα βιογραφικά γιατί οι κ . Κουτούπηδες είμαι βέβαιος ότι δεν θα ενδιαφερόταν για τη θέση .
  Να δω θα με ακούσει κανείς .
  Λεωνίδας Ορφανουδάκης .

 4. Χρειαζόταν σαν κίνηση πράγματι μπορεί να λειτουργήσει θετικά ως προς τη διαφάνεια και την αξιοκρατεία στην διοίκηση . Σαφώς και μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε ανοιχτή επαφή μεταξύ μας και το κίνημα…

 5. Ο/Η ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ λέει:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ SITE , ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗΣ .

 6. Ο/Η Κωνσταντίνος Σ. Καράμπελας λέει:

  Προσοχή μην παρασυρθούμε από τα διαδικαστικά και θυμίσουμε εποχές στα φοιτητικά αμφιθέατρα όπου οι συνελεύσεις της ΕΦΕΕ κρατούσαν ώρες ατελείωτες και το μεγαλύτερο μέρος τους αναλωνόταν στα διαδικαστικά…

  Προτείνω στις θεσμικές προτάσεις όποιος θέλει να γράψει υπό τύπου brainstorming με bullet points 5-10 ιδέες και από εκεί και πέρα οι ιθύνοντες του ιστοτόπου να κρίνουν αν κάποια από αυτές αξίζει περαιτέρω συζήτησης σε αυτό ή άλλο forum του κόμματος.

 7. Ο/Η rk λέει:

  ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ (ΠΧ. ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ) ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
  ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ» ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

 8. Τα γραψα το 2004 στο democracy http://democracy.pasok.gr/democracy/content/forumthread.aspx?d=3&rd=18137924&f=1936&rf=-939255392&m=-1&rm=0&l=2&order=3&subjectID=1936 να τα ξαναγραψω μπας και βγεί τίποτα.
  Αρχίζοντας λοιπόν εγώ θα ήθελα μερικές από τις δυνατότητεςΟΛΩΝ των foroum
  Α. Να έχουμε την δυνατότητα να στείλουμε μεγάλα κείμενα. Καθώς στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε και γράφουμε πολύ οι τοποθετήσεις θα πιάναν πολύ χώρο. Μπορεί λοιπόν στην αρχική σελίδα να υπάρχει μιά περίληψη και όποιος ενδιαφέρεται να προχωράει πιό πέρα.
  Β. Να υπάρχει απάντηση στην απάντηση (quote) έτσι ώστε οι διαπληκτισμοί να μήν γεμίζουν σελίδες.
  Γ.Φτιάξτε κάτι ρε παιδιά για την μορφοποίηση. Ούτε εντονα δεν έχει το ρημάδι!!
  Δ.Ενεργοποιήστε τα links ετσι ώστε να μπορεί να προστρέξει κάποιος σε επιπλέον τεκμηρίωση Ε. Δώστε την δυνατότητα αναζήτησης. Ειδικά ανα χρήστη. Αν δώ δηλαδή ότι κάποιος έχει ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις να ψάξω τί άλλο έχει γράψει.

 9. Ο/Η EVE λέει:

  Επιτέλους!!!
  κάτι διάφανο και με προοπτικές για αποτελεσματικότητα.
  εύχομαι να συνεχίσετε «διάφανα» και να φανούν γρήγορα τα αποτελέσματα της δουλειάς σας.

 10. Ο/Η mv λέει:

  Είναι προφανές ότι τα σχόλια Είναι μόνο θετικά.
  Αυτό που έχει σημασία είναι αυτές οι φιλόδοξες για την ελληνική πραγματικότητα προτάσεις να κωδικοποιηθούν σε ενα επιχειρησιακό σχέδιο που να λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικότητες ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και να
  έχει κοινωνική στήριξη, αποτελεσματικότητα και να επιβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα – αλλιώς θα απαξιωθεί.

  Προσοχή πρέπει να φανεί προς τα έξω – στην κοινωνία – κωδικοποιημένο με όρους που καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης ώστε να μην «φοβηθεί» τις αλλαγές.
  Επίσης πρέπει να γίνει σχεδιασμός για το πως θα ξεπεραστούν κακόπιστες αντιδράσεις και κωλυσιεργίες από ομάδες που έχουν συμφέρον να ΜΗΝ περπατήσουν τέτοιες λύσεις.

  Τέλος μια πρόταση είναι να μην πάμε για την ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ αμέσως αλλά να υπάρξει (θεωρώντας έναν 12 μηνο σχεδιασμό):
  1- πιλοτική εφαρμογή σε ενα πεδιο/οργανισμο (μήνας 1-3)
  2 σχεδίαση της κλιμάκωσης της λύσης με είσοδο από το 1 (μήνες 1- 6)
  3. ανάπτυξη και κλιμάκωση της λύσης με κεντρική πολιτική αλλά ΚΑΙ τεχνολογική υποστήριξη ώστε να μην εκφυλιστεί στους φορείς (μήνες 4-12).

  Χαιρετισμους
  Μιχαλης

 11. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΠΟΝΑΡΑΣ λέει:

  Για ένα τέτοιο εργαλείο δεν μπορεί παρά ο σχολιασμός να είναι τα καλλίτερα λόγια.
  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι το βέλτιστο, πετυχαίνοντας πλήρως τον σκοπό του.

  Παρατηρώντας και μελετώντας συνολικά το site, καταλήγω μεταξύ των άλλων, ότι πρόκειται για ένα σοβαρό εγχείρημα, με προφανείς υψηλούς σκοπούς, απλό και πολύ καλά στημένο. Χαριτολογόντας, το μόνο που θα έλεγα είναι, ότι το όνομα του θα έπρεπε να είναι «diafaneiapantou.pasok.gr» αντί του «ethelontes.pasok.gr».

  Βλέπω επίσης, ότι υπάρχει ετικέττα με την ένδειξη «BETA».
  Πιστεύω ότι θα αναμορφωθεί μέχρι να φτάσει σε ένα πολύ καλό λειτουργικό σημείο, προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας ιδεών, προτάσεων και παρουσίασή τους.

  Θα πρότεινα βέβαια, αν γίνεται, και στα πλαίσια της διαφάνειας(!) να αναρτηθεί και να συνεχίσει να αναρτάται και εδώ, το πρόγραμμα των συναντήσεων των ομάδων εργασίας των εθελοντών, η αντζέτα τους, ώστε και να υπάρχει συμμετοχή κι’ άλλων εθελοντών αλλά και να έρχονται προετοιμασμένοι για το ό,τι πρόκειται να συζητηθεί. Οπωσδήποτε δε να δημοσιεύονται και τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας σε κάθε συνάντηση. Διαφάνεια παντού.

  Ακόμη, πρέπει να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα συμμετεχόντων και σχολιαζόντων τα δρώμενα στο site, (θα πρότεινα να αποκτούν και ένα αριθμό, ώστε να γνωρίζουμε αν κάνουν σχόλια και ποιά σχόλια κάνουν, για να μπορούμε να ζητάμε διευκρινήσεις – αν χρειαστεί-). Αυτό γίνεται ώστε κάθε αποτέλεσμα να μπορεί να κριθεί, να σχολιαστεί και να συζητηθεί ανοικτά, ενώ οι συντονιστές των ενοτήτων, να ομαδοποιούν τα σχόλια/παρατηρήσεις και να εξάγουν μία περίληψη, η οποία καλό θα είναι, να αναρτάται στο αριστερό πλάι της σελίδας, δίπλα στις προτάσεις σε λίστα.

  Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να επανέλθω με περισσότερο αναλυτικά σχόλια.

  Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

  Αντώνης Πεπονάρας
  Μηχανικός Πληροφορικής

 12. Ο/Η tonis λέει:

  symfono kai ego me tis parapano apopsis ,exseretiki ideas ,mpravo synexiste

 13. Ο/Η Κωνσταντίνος Σ. Καράμπελας λέει:

  Το διαδίκτυο είναι το μέλλον και έχει πολλές λύσεις για τη δημόσια διοίκηση. Η προσπάθειά σας είναι πρός τη σωστή κατεύθυνση. Σκέφτομαι οτι είναι τόσο καλή που θα έπρεπε να βρεί θεσμική υπόσταση.

  Μια πρόταση που έχω να κάνω είναι η εξής: Είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι που αφορά όλο το δημόσιο. Θεωρώ ότι μελλοντικά θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείτε την εξειδίκευση (πχ τομέας αυτοδιοίκηση)

  Σε ότι αφορά προτάσεις και ιδέες όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει, ο καθένας στον τομέα του. Το θέμα είναι η πολιτική βούληση. Σε κάθε υπηρεσία όλοι οι συνάδελφοι ξέρουμε τα προβλήματα και κάποιες λύσεις. Κανείς δε μας ρώτησε ποτέ. Λύσεις απολύτως πρακτικές και όχι θεωρητικές. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία μέσα από την ιστοσελίδα αυτή να θίξουμε κάποια θέματα.

 14. Ο/Η ΘΩΜΑΣ Α. ΘΩΜΑΪΔΗΣ λέει:

  Βρίσκω εξαιρετική την Ιδέα της άμεσης επαφής με το Κίνημα, για την προσφορά Απόψεων & Λύσεων.

Γράψτε απάντηση