Γ. Προτεινόμενες δράσεις της ομάδας γενικών πολιτικών προτάσεων

Γ. Προτεινόμενες δράσεις της ομάδας γενικών πολιτικών προτάσεων

  1. Συλλογή πολιτικών προτάσεων και καινοτόμων ιδεών. Χρήση εργαλείων διασύνδεσης και υπολογιστικών φύλλων για την οργάνωση και τον συντονισμό των εθελοντών για τον σκοπό αυτό.
  2. Wiki-Προτάσεις (wiki-proposals): Online δεξαμενή ιδεών & προτάσεων. Δημιουργία πειραματικής διαδικτυακής πύλης για την αναζήτηση καινοτόμων πολιτικών προτάσεων (αναλυτική παρουσίαση στο τέλος της παρούσας εισήγησης).
  3. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. H δράση περιλαμβάνει την συμμετοχή των εθελοντών bloggers και των μελών των online κοινωνικών δικτύων (social media). Σκοπός η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των χρηστών του διαδικτύου στη συζήτηση για τα ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους εθελοντές bloggers, και να επεκταθούμε σε όλους τους πολίτες.
  4. Βιβλιογραφική αναζήτηση και μελέτη εφαρμογών διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Συντονισμός των εθελοντών για τη μετάφραση και την επεξεργασία κειμένων.
  5. Αποτίμηση και σχολιασμός των συμπερασμάτων της διεθνούς εμπειρίας
  6. Επικοινωνία με ειδικούς επιστήμονες

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Encyclopedia of Digital Government (2006, εγκυκλοπαίδεια 1700 σελίδων αποτελεί θησαυρό γνώσεων με πληθώρα από τεχνικές λύσεις, εφαρμογές και συμπεράσματα προηγούμενων εμπειριών σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο )
  • ePractice.eu (επίσημη ευρωπαϊκή πύλη για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης)
  • e-democracy.org (συντονισμένη εθελοντική προσπάθεια στις ΗΠΑ με ενδιαφέροντα συμπεράσματα)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ : μπορείς να προσθέσεις το σχόλιο & την πρότασή σου στην κεντρική σελίδα των Γενικών Πολιτικών Προτάσεων

Μία απάντηση στο “Γ. Προτεινόμενες δράσεις της ομάδας γενικών πολιτικών προτάσεων”

  1. [...] Γ. Προτεινόμενες δράσεις της ομάδας γενικών πολιτικών πρ… [...]